Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 21 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki több épületbe és autóba tört be Pásztón és környékén.

A fiatal férfival szemben a Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több mint egy tucat vagyon elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Letartóztatásba is helyezték, majd a nyomozás során foganatba vették rajta egy korábbi szabadságvesztését.

Ezután a büntetését töltötte az egyik büntetés-végrehajtási intézetben, ahonnan november 13-án szabadult.

Mivel azonban a mostani nyomozásban is fennálltak vele szemben a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés feltételei –  a megalapozott gyanú szerint 15 bűncselekményt követett el rövid időn belül, üzletekbe és vendéglátóhelyekre tört be, egy autóbuszt tört fel, és egy pizzafutár autójából elemelt egy pénztárcát –, a Pásztói Rendőrkapitányság rendőrei a szabaduló férfit az intézet kapujánál várták, kattant a csuklóján a bilincs, és újból kezdeményezték a különös visszaeső férfi letartóztatását.

A kényszerintézkedést a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte.