Hirdetések

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 58 éves férfi ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. A férj úgy gondolta, hogy a felesége megcsalta, ezért eltervezte, hogy megöli. A balkezes férfi betegsége miatt a jobb kezét használva  a sértettet konyhakéssel a nyakán többször megszúrta, de a szúrások gyengék voltak, így 8 napon túli gyógytartamú sérüléseket okozott.

Hirdetések

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házukban élt feleségével. 2020. február hónaptól egy betegség következtében a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni, korábban ez volt a domináns keze, innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta.

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte megcsalta, ebből több vita is volt közöttük. Eltervezte, hogy megöli az asszonyt, ezért 2022. február hónapban, az egyik este magához vett egy 30 cm hosszúságú konyhakést, és a közös hálószobájukban a párnája alá rejtette, majd elaludt. Másnap reggel a felesége felébresztette a férfit, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba, amikor a férj elővette a konyhakést, és a fekvő sértettet nyakon szúrta. A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától a vádlott kezét, aki újból a nyakán és a hátán többször megszúrta, mire a sértett kimenekült, és a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el, a halálos eredmény azért maradt el, mert a vádlott a jobb kezével nem tudott kellően nagy erővel szúrni.

A férfi cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg, a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott 8 napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt.

Hirdetések