Hirdetések

A karácsonyi ünnepkor az év legfényesebb időszaka, amikor is a városokban a legtöbb programot rendezik meg e témában. Jézus Krisztus születését idén is gazdag eseménykínálat előzi meg; például ezen a hétvégén nógrádi betlehemes szokásokkal ismertetik meg a közönséget.

Hirdetések

November 26-án, szombaton 16 órától Tompeti és barátai koncerttel lépnek fel a művelődési központban, utána 16:30-tól a Jánossy Képtár előtt élő betlehemezést mutatnak be a nógrádi szokásokból. A témában készült kiállítást délután 5-kor nyitják meg.

November 27-én, Advent első vasárnapján Schäffer Erzsébet magyar Pulitzer-emlékdíjas újságíró, író a bennünk élő csodáról elmélkedik közönsége előtt a Városházán. Közben a Civitas Fortissima téren meggyújtják az első gyertyát. Karácsonyváró gondolatokat mond Turai János katolikus plébános. Végül 18 órától az AlisAdam Piano Duo koncertje lesz hallható a Városháza dísztermében.

A gazdag programkínálat a következő héten is folytatódik, december 31-ig tartóan számos családi programmal, tűzzsonglőrökkel, kézműves workshoppal és korcsolyapályával várják a szórakozni vágyókat.