Budapest, 2017. március 23. Töltõpisztolyok a Mol töltõállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Hirdetések

Rejtélyes karbantartást végeztek el a MOL balassagyarmati és szécsényi töltőállomásain. Munkatársaink nem kaptak választ arra, hogy mit kellett szervizelni. Az autósok véleménye szerint trükközni akarnak a kutakon. Közben Rétságon új töltőállomást avattak fel, van benzin és gázolaj is.

Hirdetések

Káosz van az üzemanyag-ellátás kommunikációjában. A MOL által a múlt héten bejelentett utánpótlási korlátozás elsőként a független töltőállomások tulajdonosainál okozott zavart. A MOL rövid határidejű korlátozó intézkedésére az egyszerre kiadható mennyiség drasztikus leszorításával válaszoltak a kiskutasok. Balassagyarmaton jelenleg 2 litert ad hatósági áras üzemanyagokból az Oil! és a Xhénia Petrol is.

Szerdán reggel több órára leállt a balassagyarmati MOL töltőállomás, majd a hálózat szécsényi tagja is így döntött. Míg Balassagyarmaton kiírták az okát, a szécsényi MOL kúton egyszerűen bójákkal zárták le a bejutók elől az utat. Egyik helyen sem kaptunk pontos információt arról, hogy milyen karbantartás történik. Várakozó autósok véleménye szerint valószínűleg át fogják állítani a kiadható mennyiséget, ezért kellett bezárniuk. Délután 2 óráig még nem erősítette meg értesülésünket a MOL. Azonban cikkünk megjelenésekor már Balassagyarmaton és Szécsényben is nyitva vannak a korábban bezárt kutak.

És míg a kiskutak a kényszerű bezárás elől menekülnek a kiadható mennyiség korlátozásával, addig Rétságon új benzinkút nyílt meg. A független töltőállomásról azt a hírt kaptuk, hogy minden üzemanyag kapható náluk és nincs problémájuk a kiszolgálással.

Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere is felfigyelt a bizonytalan eseményekre, ezért levelet írt a MOL-nak, erről ő maga számolt be ma a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén. A polgármester arra kérte a nagyvállalatot, hogy a város és környéke igényét kielégítendő, garantálja a MOL kút ellátásbiztonságát.

Semmi értelme nincs a pánikvásárlásnak, a vállalkozók pedig, akiket nem érint az ársapka, sorban állás nélkül tudnak tankolni az Oil! kúton

– mondta a polgármester, aki a céges autókkal tankolókat arra kérte, hogy ezúttal a MOL helyett az Oil!-t válasszák.