Hirdetések

Az emberkereskedelem és a prostituálttá válás elleni küzdelem jegyében egy fikciós történet bemutatásával prevenciós előadást tartottak Bátonyterenyén az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A Belügyminisztérium által finanszírozott és az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett, a Láthatáron Csoport és a KV Társulat által színpadra állított „Kiállok Érted” című előadás egy komplex társadalom-érzékenyítő program, amelynek 2022. november 23-án Bátonyterenye adott otthont.

Fotó: police.hu

A bűnmegelőzési tárgyú rendezvényt 10 órai kezdettel dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Oláh-Paulon László rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

Fotó: police.hu

Az előadás elsődleges célcsoportjai a gyermekotthonokban élő fiatalok, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A darab és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy lakásotthonból elszökött lány történetén keresztül. A közönség soraiban középiskolás diákok, lakásotthonokban élő fiatalok, gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek és rendőrök foglaltak helyet.

Fotó: police.hu

A tanulságos és gondolatébresztő elődás osztatlan sikert aratott, amelyet követően a szakemberek a gyermekekkel drámapedagógiai foglalkozás keretében közösen dolgozták fel a színdarabból megismert történetet, ahol megoldásokat kaphattak az áldozattá válás elkerülésére, a helyes döntések meghozatalára.

Hirdetések