Hirdetések

Átadták a Váci Rendőrkapitányság korszerűsített épületét.

Bár az épület jóval fiatalabb, mint a neki helyet adó, közel 1000 éves, történelmi múltú város, az állagmegóvás és az itt szolgáló rendőrök munkakörülményeinek javítása vezérelte munkálatok időszerűek és szükségesek voltak.

Az energetikai munkálatok tíz hónappal ezelőtt, 2022. január végén kezdődtek, pénzügyi forrásainak jelentős részét, bruttó 375 millió forintot egy elnyert KEHOP-pályázat biztosította. Ezt egészítette ki az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bruttó 55,2 millió forint értékű költségvetési forrása, amelyből további munkálatokat végeztek.

Az épületet hőszigetelték, kicseréltek 307 nyílászárót, megújult a hűtési, fűtési rendszer és a világítást is korszerűsítették. A főépület 162 beépített redőnye tartja távol a napsugarakat, azok felhasználhatóságáról 116 napelem gondoskodik.

Fotó: police.hu

Az épület belseje (irodák, folyosók, lépcsőház, tanácsterem) új színt kapott, és a 800 nm² sérült PVC padlót laminált parkettára cserélték. A viseltes faszekrények helyett immáron új öltözőszekrényeket használhatnak, megszépültek a vizes blokkok is. Néhol falat kellett dönteni, ezáltal a csapaterős felszerelések tágasabb helyiséget, az előállító helyiség pedig vandálbiztos higiéniai egységet kapott. A parkolót betonozták, az omladozó vakolatú kerítés és garázssor is megújult.

Az anyagmozgatási, rakodási munkálatokban közreműködött a büntetés-végrehajtási szervezet, a helyi iskolások pedig besegítettek a festésben.

A Váci Rendőrkapitányság 802 km²-nyi illetékességi területén 35 település található, az ott szolgáló állomány közel 95 ezer állandó lakóhellyel rendelkező lakos biztonságáról gondoskodik. A lakott területeken túl 57,269 km schengeni belső határszakasza van, két nagy folyó, a Duna és az Ipoly is érinti, de működik Püspökszilágyiban radioaktív hulladéktároló, Vácon és Márianosztrán büntetés-végrehajtási intézet is. Közlekedési szempontból hangsúlyos az M2 autóút, a 2. számú főút, valamint a nemzetközi vasútvonal forgalma és kihasználtsága.

A Váci Rendőrkapitányság megújult épületének átadásán dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében hangsúlyozta: valódi összefogás valósult meg Vácon, hiszen a felújítási munkálatokban a büntetés-végrehajtási szervezet és helyi iskolások is részt vettek. A széleskörű összefogás az itt dolgozók elkötelezettségével párosulva erősíti tovább a közbiztonságot – tette hozzá.

Fotó: police.hu

Kovács István vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes leszögezte, az Országos Rendőr-főkapitányság továbbra is elkötelezett munkatársai munkakörülményeinek javítása érdekében. „Le a kalappal!” azok előtt a munkálatokban résztvevő iskolások előtt, akik tevékenységükkel elévülhetetlen érdemeket szereztek – jelentette ki.

Hirdetések