Hirdetések

Egy horgásztó partján meghalt férfi bottartó zsákját lopta el a gyanú szerint az a 62 éves férfi, aki ellen vádemelést javasolnak a váci rendőrök.

Hirdetések

Az őrbottyáni rendőröket riasztották 2022. június 15-én délután, mivel a Csörög és Sződ települések között található Ordas-tónál meghalt egy, oda horgászni érkezett férfi. Kiderült, valaki ellopta az 56 éves férfi holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt.

A helyi nyomozók másfél nappal később már kutatási határozottal a kezükben érkeztek a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfi otthonába, ahol az elhunyttól ellopott, 175 ezer forintos horgászfelszerelést hiánytalanul lefoglalták.

Az 56 éves férfi kihallgatásakor beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy éppen pecázott, amikor azt látta, a közelében lévő férfi hirtelen rosszul lett és ráborult a horgász ládájára. Állítása szerint odaszaladt hozzá, segítséget hívott, és próbálta újraéleszteni a férfit, amit a mentők folytattak – sikertelenül. Közben észrevette az elhunyt férfi horgászfelszerelését, amit összepakolt és hazavitt. „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell.”  – magyarázta.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 62 éves férfivel szemben a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az átadta az ügyészségnek

Hirdetések