Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűntett, valamint lopás vétség és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 27 éves férfival szemben.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály munkatársai 2022. november 27-én 1 óra 20 perckor Salgótarjánban, a Hősök úton fogták el azt a 27 éves helyi lakost, aki ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki, valamint a férfit – több bűncselekmény elkövetése miatt – a Salgótarjáni Rendőrkapitányság is körözte.

A férfit a nyomozók november 28-án gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy 2022. október 29. és november 1. közötti időszakban egy megyeszékhely belterületén található társasház második emeleti lakásának bejárati ajtaját a sarokvasról leemelte és az ingatlanba bement. Ott kutatást végzett és televíziót, nyakláncot, valamint egy pénztárcát és egy iskolatáskát – a bennük található személyes iratokkal együtt – magához vett, majd a helyszínről az értékekkel távozott.  A nyomozók a televíziót megtalálták és lefoglalták.

Fotó: police.hu

A megyeszékhelyen élő férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy november 26-án 20 óra körül megjelent egy salgótarjáni társasháznál és több lakás bejárati ajtaját ütögette, miközben kiabált, ezzel zavarva a lakókat. Ezt követően a földszinten található tárgyakat a folyosón szétdobálta, majd a pince bejárati ajtaján elhelyezett pozdorja darabot felgyújtotta. A tűz során személyi sérülés nem történt, 50.000 forint rongálási kár keletkezett.

A salgótarjáni lakos október hónapban is járt a társasházak környékén, akkor egy másik lépcsőházban lévő első emeleti lakás ajtóüvegét helyettesítő fóliáját szakította le, majd a résen keresztül az ingatlanba bemászott és onnan egy televíziót vitt magával.

A salgótarjáni rendőrök a férfit – gyanúsítotti kihallgatása után – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.