Hirdetések

Balassagyarmaton azzal épült meg a Tesco a kétezres években, hogy a bevásárlóközpont mellett egy benzinkutat is létesít a befektető. A városban azt remélték, hogy diszkontárakon, azaz olcsóbban tankolhatnak majd a nagy hálózatokhoz képest, végül sosem épült meg a töltőállomás. Azonban ma kiderült, hogy a Drogerie Markt jön a helyére.

Hirdetések

Különösebb indoklás és a részletek ismertetése nélkül ma este dobta be a közönségnek Balassagyarmat polgármestere, hogy a Tesco mellett egy új Drogrie Markt, vagyis egy DM épül meg. A vasárnap esti bejelentés azért is furcsa, mert nyilvánvaló, hogy tárgyalások és – láthatólag – tervezés előzte meg a megállapodást.

Vacsora mellé kaptunk látványtervet is, amelynek pixeleiből azt olvastuk ki, hogy 390 négyzetméteres épületet húznak fel, további körülbelül 1600 négyzetméteren 31 darab parkolót alakítanak ki mellé. Az épület 7,5 méter magas lesz, megjelenése az önálló hipermarketekéhez hasonló dobozszerű megoldással készül el.

A DM balassagyarmati új áruházának terve. (grafika: fb.com)

Csach Gábor arról nem tájékoztatott, hogy a DM már meglévő üzletéből költözik-e ki, vagy ez egy második üzlete lesz, ahogyan egyelőre azt sem tudtuk meg, hogy mikor építik fel az új áruházat a Mikszáth utcában.

Közben úgy tűnik, hogy eladhatják a teljes Tescot, és akár egy éven belül átkeresztelhetik. A kék-fehér áruházlánc belső információi alapján rosszul teljesít a Közép-európai régióban, ezért megválna érdekeltségétől. Iparági hírek szerint az Auchan lehet a potenciális vevő, vagyis akár a balassagyarmati áruház is hamarosan új nevet kaphat.

Hirdetések