Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves Heves megyei nő ellen, aki bosszúból jelentette fel volt élettársát Salgótarjánban.

Hirdetések

A vádirat szerint a nő 2021 nyarán rossz viszonyba került élettársával, kapcsolatuk megszakadt. A nő – azért hogy ártson volt párjának – feljelentést tett ellene a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, melyben több, a sérelmére elkövetett bántalmazást is állított valótlanul.

A nő nyilatkozatai alapján a volt élettársát kapcsolati erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során kiderült, hogy a bántalmazások nem történtek meg, azokat csak haragból állította a nő, aki vallomásait vissza is vonta

Ezt követően hamis vád miatt ellene indult büntetőeljárás indult, melyben büntetése korlátlanul enyhíthető a Büntető Törvénykönyv azon szabálya alapján, amely szerint a hamis vád (és a hamis tanúzás) elkövetőjének felelőssége enyhébben ítélendő meg, ha már az alapügyben feltárja azok állításai valótlanságát.

A fiatal, büntetlen előéletű, cselekményét megbánó elkövetővel szemben ezért az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.