Hirdetések

A Pásztói Járásbíróság nyomozási bírája a Pásztói Járási Ügyészség indítványára elrendelte annak a 48 éves férfinak a letartóztatását, aki huzamosabb ideje rendszeresen bántalmazta közös otthonukban az édesanyját.

Hirdetések

A nyomozás adatai szerint a bejelentett munkahellyel, megélhetését biztosító állandó jövedelemmel nem rendelkező, alkoholos életvitelt folytató gyanúsított együtt lakik édesanyjával az egyik Nógrád megyei településen. Együttélésük során rendszeresen, hetente több alkalommal, kezdetben csak az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsított az időskorú – jelenleg 74 éves -, mozgásában erősen korlátozott édesanyja irányában, majd bántalmazta is a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet.

A férfi kezdetben a lakóház berendezési tárgyait összetörte, szétdobálta, eközben a sértettet szidalmazta, valamint a becsület csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette az édesanyját, majd mindezekhez társulóan a lakóház belső tereiben több alkalommal megrángatta, fellökte, ütlegelte és fojtogatta is.

2022. június 17. napján szintén konfliktusba keveredett a sértettel, akit alkaron ütött, majd az ágynak lökte és ott a sértett oldalára térdelt, és annak érdekében, hogy a sértett ne tudja értesíteni a rendőrséget, az édesanyja telefonját elvette és azt darabokra szedte.

Végül 2022. december 7. napján, 11 órakor újfent ittas állapotban érkezett haza a férfi, az anyját sértegetni kezdte, majd a ruházatánál megragadta és többször megrázta. Ezek után az idős nő távozni akart, ám amikor megfordult, a fia nagy erővel, tenyérrel hátba ütötte őt.

A férfi ellen rendszeres tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik az eljárás, amely ügyben az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását.