Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát az ellen a 28 éves lengyel állampolgárságú férfival szemben, aki személygépkocsival csempészett 7 fő migránst.

Hirdetések

2022. július 25-én 5 óra 16 perckor a Balassagyarmati és a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Rétság belterületén tartóztattak fel egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit, amelyet egy lengyel állampolgárságú férfi vezetett. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során a személygépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 7 fő, magát szír állampolgárnak valló férfit és nőt találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A hatóság tagjai a sofőrt, valamint a járműben szállított külföldieket elfogták és előállították.

Fotó: police.hu

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 28 éves lengyel állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai az eljárás során a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen, amit a bíróság a terhelttel szemben elrendelt.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.