Hirdetések

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait az ünnepek zavartalanságáért.

Hirdetések

Karácsony közeledtével megyénkben is egyre többen keresik fel az adventi vásárokat, a bevásárlóközpontokat és a piacokat. Ezeken a helyeken a forgalom már nem csupán a hétvégén, hanem érezhetően már a hétköznapokon is megnövekszik, a tömeggel együtt pedig az áldozattá válás lehetősége, és számos baleseti veszélyforrás is megjelenik.

A biztonságos és nyugodt adventi időszak megőrzése érdekében fogadják meg a rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési tanácsait:

  • Értékeikre fokozottan figyeljenek, különösen, ha tömegközlekedést használnak, bevásárlóközpontokban járnak, vagy tömegben vannak, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok! A pénzt, iratot, mobiltelefont a kabát vagy táska belső részén, lehetőleg több helyen, és cipzárazható zsebekben tartsák!
  • Ne vigyenek magukkal a szükségesnél több készpénzt! Soha ne tartsák bankkártyájukat és a hozzá tartozó biztonsági (PIN) kódot egy helyen.
  • Mindig győződjenek meg arról, hogy lezárták-e a gépjármű ajtajait és ablakait, és ne feledkezzenek meg a próbanyitás elvégzéséről sem! Ne hagyjanak semmit feltűnő helyen, hiszen akár egy szem előtt hagyott üres táska miatt is feltörhetik az autót, ami jelentős plusz költségel jár.
  • A gépjárművezetők csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel induljanak útnak. Elindulásuk előtt mindig tájékozódjanak az aktuális forgalmi, időjárási és útviszonyokról. A parkolókban tartsák be a várakozási és megállási szabályokat és fokozott figyelemmel legyenek az ott közlekedő gyalogosokra!
  • Kérjük a gyalogosokat, hogy közlekedésük során fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek! Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt, lakott területen belül láthatóságot elősegítő kiegészítőket. Az úttesten való átkeléshez kérjük, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet válasszák!

A rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a napokban egy balassagyarmati üzletközpontban hívták fel a figyelmet az ünnepre készülődés során az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai az év végi ünnepek időszakában kiemelt figyelmet fordítanak a bevásárló- és üzletközpontok, kirakodóvásárok, pályaudvarok, továbbá a nagy tömegeket vonzó rendezvények biztonságára.

Hirdetések