Hirdetések

Újra hasznossá teszik az egykori balassagyarmati Plus élelmiszer áruház egykori parkolójának térburkoló köveit. A ’90-es évek elején épült üzlet körül azóta sem újították fel a parkírozót, és a burkolat jól bírta az időt. Az alpolgármester meglátta az építkezéskor felszedett burkolóelemeket, és tárgyalni kezdett.

Hirdetések

Huszár Péter alpolgármester az ipolyinfo.com-nak arról beszélt, hogy a hamarosan Aldiként megismerhető áruház építésekor állapodott meg a kivitelező Emel KFT-vel arról, hogy a jó minőségű egykori burkolatot szeretné hasznosítani városi közcélokra. A kontraktust azzal kötötték meg, hogy az építő cég ingyen adta át a köveket.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a Szent Erzsébet Idősek Otthonában járdaépítésre fogják felhasználni a térköveket, mert a pavilonok körül jelenleg nincs szilárd burkolat. Az Emel KFT. azt a felajánlást is megtette, hogy a szükséges mennyiségben sódert is biztosít a cél eléréséhez.

Huszár a balassagyarmati ipari iskolával is egyeztetett a kivitelezésről: a folyamatban lévő tárgyalás során szeretne együttműködést elérni ahhoz, hogy a tanulók gyakorlati foglalkozás keretében építsék meg az idősek otthona körül a járdákat.

A munka a fagyos időszakot követően, várhatóan tavasszal kezdődik.