Hirdetések

A megnövekedett energiaárak miatt bezárja egyik üzletét az Unió Coop Zrt. Salgótarjánban. A társaság egy korábbi, kedvezményes bérleti megállapodást mond fel lépésével. Az önkormányzat már keresi a lehetséges utódot, aki a környéken élők alapvető szükségleteinek kielégítésére újra kinyitná az üzletet.

Hirdetések

Nem tudja kigazdálkodni a sokszorosára nőtt üzemeltetési költséget a miskolci székhelyű Unió Coop Zrt. az egyik salgótarjáni üzletében. A társaság az önkormányzat egyik bérleményében működtet élelmiszer vegyes boltot, de már nem sokáig. A tarjáni városvezetést azzal kereste meg a kereskedő cég, hogy felmondaná a szerződést, ezt pedig a közgyűlés elfogadta, végül jogilag közös megegyezéssel szüntetik meg a bérleti megállapodást.

Fekete Zsolt polgármester azt is elárulta, hogy az Unió Coop Zrt. számára nem csak a megnövekedett fűtési energiaárak okoztak gondot, hanem az érintett Fáy András körúti üzlet működésére egyébként is jellemző volt a nehéz fenntartás.

Az Unió Coop-pal kötött megállapodás az ott lakók ellátása miatt amúgy is egy nyomott bérleti díjjal történt, mivel az Unió Coop Zrt. több ízben jelezte, hogy ott még a nullszaldót sem éri el, és nem tudja az üzletet fenntartani.

– mondta a polgármester. Hozzátette: a város területi képviselőjével már dolgoznak azon, hogy befektetőt találjanak, aki hasonló tevékenységgel újra kinyitná az üzletet. Fekete szerint elsősorban olyan vállalkozót várnak, aki figyelembe veszi, hogy a környéken túlnyomóan nyugdíjasok élnek, akiknek az alapvető élelmiszerek megvásárlása az elsődleges szempont.

A Fáy körúti Unió Coop bolt december 31-én szűnik meg.