Hirdetések

A bátonyterenyei rendőrök pár órán belül elfogták azt a nőt és férfit, akik Mátraverebély belterületén fosztottak ki egy idős asszonyt.

Hirdetések

A 26 éves nő és 29 éves férfi társa 2022. december 23-án a mátraverebélyi üzletben vásárolt, amelynek során egy idős hölgynek felajánlották segítségüket, hogy a gurulós bevásárlókocsiját a lépcsőn leviszik. A színlelt segítségnyújtás közben a helyi lakosok a táska tetején elhelyezett pénztárcát a benne lévő készpénzzel és bankkártyával együtt ellopták. A nő társa takarásában a tárcát magához vette, amelyet követően a férfi a gurulós táska tetejét visszahajtotta, hogy a sértett a pénztárca eltűnését ne vegye észre. A tettesek ezek után a helyszínről elszaladtak, azonban a bejelentést és az adatgyűjtést követően a bátonyterenyei rendőrök pár órán belül elfogták őket.

Az intézkedés során az egyenruhások a nő ruházatában megtalálták az eltulajdonított készpénzt és a bűncselekmény elkövetésének helyszínén a pénztárca és a bankkártya is előkerült. A két mátraverebélyi lakost a rendőrkapitányságra előállították és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.