Budapest, 2015. október 14. Egy személygépkocsit tankolnak a budai Várban felállított elektromos töltõállomásnál 2015. október 14-én. MTI Fotó: Marjai János
Hirdetések

Új töltőállomást telepítenek Balassagyarmaton az elektromos autó tulajdonosok számára. A városi önkormányzat megadta az engedélyt, 2023-ban már összesen egyszerre négy járművet lehet árammal tölteni nyilvános helyen.

Hirdetések

Még áprilisban írtunk arról, hogy Nógrád megyében négy településen lehet publikus pontokon tölteni elektromos autókat. Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Rétságon és Salgótarjánban is működnek már ilyenek.

Salgótarjánban jelenleg a város nyolc pontján üzemel töltőpont, máshol egy-egy ilyen található.

Balassagyarmaton az Óváros téren két autó töltésére alkalmas állomás működik, de a növekvő igények miatt központi helyen bővül tovább a szolgáltatás. A jelenleg is kialakítás közben lévő Aldi áruháznál – ahol számos parkolóhely is létesül – építenek új elektromos autó töltőállomást. Vagyis közvetlenül a 22-es út mellett lesz csatlakozási lehetőség, várhatóan az üzletház februárra tervezett átadása után.

Balassagyarmaton ma minden második lakónak van autója – erről is írtunk már az ipolyinfo.com-on, a járművásárlás dinamikusan növekedik, jelenleg több mint 7800 autó él a városban. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ezek hányad része elektromos. Azonban az uniós szabályozások miatt várhatóan hamarosan növekedhet az árammal hajtott autók aránya, ezért több ilyen állomás telepítése is szükségessé válhat. Ha kiderül, hogy a jelenlegi töltőpontok hamar felkapottak lesznek, a várakozások időszakos csökkentésére Szlovákiában, Balassagyarmattól pár száz méterre is használható az ott telepített töltőpont, amely a buszpályaudvaron található meg.