Hirdetések

Minden eddiginél több éves autópálya-matricát vásároltak meg 2023-ra előre a közlekedők a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. elővásárlási kampányában tavaly decemberben. Megközelítően 187 ezer darab idei évre érvényes országos és megyei úthasználati jogosultság talált gazdára, mintegy 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Kiemelték, a mintegy 187 ezer darab éves országos és megyei autópálya-matricát 13 hónapon át, 2024. január 31-ig lehet használni a mintegy 1600 kilométeres díjköteles gyorsforgalmi úthálózaton. A 2023-as, éves országos matricából majdnem 78 ezer darab kelt el tavaly decemberben, mintegy 8 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A megyei matricákat tekintve a TOP 3 vignetta esetében a legnagyobb mértékű a növekedés, a Pest vármegyeiből 59 ezer darab kelt el, majd 16 százalékkal több, mint egy éve. A Fejér vármegyére érvényes jogosultságból 11,5 ezer darab fogyott, bő 32 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Győr-Moson-Sopron vármegyei matricából pedig 9,5 ezer darab talált gazdára, mintegy 17 százalékkal több, mint egy éve.