Hirdetések

A salgótarjáni nyomozók egy 22 éves férfi lakásán tartott kutatás során találták meg azokat a tárgyakat, amelyek egy másik bűncselekmény felderítéséhez vezettek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 22 éves kazári lakossal szemben.

A férfi 2023. január 6-án az éjszakai órákban Kazár belterületén egy családi ház előtt parkoló személygépkocsi bal első oldali ablakát téglával betörte. A járművet kinyitotta és azt átkutatta, amely során rádiót és szivartöltő vezetéket lopott el. A salgótarjáni nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit elfogtak. A férfi otthonában kutatást tartottak, amely során olyan tárgyakat találtak meg és foglaltak le, amelyek alapján kiderült, a terhelt más bűncselekményben is érintett.

Fotó: police.hu

A kazári lakos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2023. január első hetében a településen egy hétvégi házként használt ingatlan melléképületét is kipakolta, ahova oly módon jutott be, hogy a hátsó falon bontott egy lyukat, amelyen keresztül befért és azon át bemászott. A helyiségből számos értéket lopott el, többek között elektromos fűkaszát, csiszológépet, fűrészt, hosszabbítót, mosogatótálcát, sőt még egy doboz festéket is magával vitt.

Fotó: police.hu

A férfi rovására írható fel az is, hogy 2023. év elején egy szintén kazári családi ház fészeréből tulajdonított el különböző értékeket. A helyi lakos tisztában volt azzal, hogy a helyiségben tovább értékesíthető tárgyak vannak, és a tulajdonosok nem tartózkodnak otthon. A nyitott fészer átvizsgálása után onnan talicskát, forrasztópálcát, fém hordót, mosógépet és centrifugát, valamint két szegélynyírót és két villanymotort lopott el.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, amely során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a kazári lakost őrizetbe vették.