A pásztói rendőrök egy 19 éves férfit vettek őrizetbe és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

júniustól 2023. januárig több vagyon elleni bűncselekményt követett el Jobbágyi településen.

A 19 éves helyi lakos lopási sorozata 2022. júniusában kezdődött, amikor egy Jobbágyiban található ingatlan területéről vasból készült kiskocsit, hullámos lemezt, illetve a padlásról különböző autóalkatrészeket lopott el.

Forrás: police.hu

Augusztusban egy családi házhoz lopási szándákkal háromszor is visszatért. Első alkalommal a kerítést felszakította, az épület bejárati ajtaját testi erővel benyomta és onnan egy sparheltet vitt magával. Pár nappal később a férfi a családi házhoz visszament és zsaluköveket, elektromos láncfűrészeket, villanybojlert és szivattyút tulajdonított el. Ez még nem volt elég a terheltnek, ugyanis a sértett – a férfi által okozott rongálási kár helyreállítása miatt – a házhoz szerszámgépeket vitt, amelyet a gyanúsított később szintén ellopott.

Adat merült fel arra vonatkozóan is, hogy a helyi fiatal október végén a település egyik telkén tárolt üzemképtelen tehergépkocsikból vízhűtőket, klímahűtőt és kormányművet szerelt ki. Azokat haza vitte, a műanyag borítást leszerelte róluk, majd a fém részeket hulladékként értékesítette. Egy hónappal később egy családi ház udvaráról alumínium felniket lopott el, amelyeket a közelben szeretett volna értékesíteni, azonban az eladás helyszínén a sértett megjelenése a tervét meggátolta, így a helyszínről sietősen távozott.

Év végén egy személygépkocsi jobb első üléséről vette ki a sértett táskáját, a benne található személyes iratokkal és készpénzzel együtt. Pár nappal később szintén egy családi házhoz ment, ahonnan szerszámgépekkel, plazma televízióval, létrával és alumínium felnikkel távozott.

Forrás: police.hu

A jobbágyi lakos a 2023-as évet is bűncselekmények elkövetésével kezdte. Újév első napján, a hajnali órákban a településen beült egy családi ház előtt parkoló személygépkocsiba és a tulajdonos tudta és engedélye nélkül kocsikázni indult. Miután kiautózta magát a járművet visszavitte, azonban abból egy kabátot és szerszámkészletet még ellopott.

A férfi utolsó bűncselekménye egy vegyes kereskedésben történt, ahol a kassza készpénztároló rekeszét kinyitotta és abból 80.000 forintot kivett. Cselekményét az üzlet tulajdonosa észlelte és a férfire rákiáltott, aki ennek következtében futásnak eredt. Menekülése közben a terhelt az eltulajdonított összegből 60.000 forintot eldobott.

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a 19 éves férfit elfogták és előállították. Az eljárás során a rendőrök az ellopott értékek egy részét megtalálták és lefoglalták. A hatóság tagjai a fiatalt lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során a cselekmények elkövetését elismerte. A nyomozók a jobbágyi lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Hirdetések