Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a moldáv állampolgárságú férfival szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a parassapusztai határátkelőhelyen 2022. november 26-án 19 óra 54 perckor a magyar-szlovák közös szolgálat végrehajtása során a határátkelő magyarországi területén, mintegy 100 méterre az államhatártól intézkedés alá vontak egy lengyel hatósági jelzésű gépjárművet és annak moldáv állampolgárságú vezetőjét. A jármű átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy annak rakterében összesen 16 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Fotó: police.hu

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 28 éves sofőrt csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Fotó: police.hu

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.