Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a hét minden napján ellenőrzik a sebességhatárok betartását a vármegye közútjain.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai sebességellenőrzést folytattak 2023. január hónap elején a 21-es számú főúton, Bátonyterenye Madách úti szakaszán, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h.

A lakott területen belüli útszakaszon a délelőtti időszakban végrehajtott egy órás sebesség ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A vizsgált időszakban a csapadéktól nedves útszakaszon a sebességmérő készülék előtt elhaladó közel 200 gépjárművezető közül többen gyorsabban közlekedtek a megengedett 50 km/h sebességnél, valamint 9 sofőr haladt a közigazgatási eljárás megindítására okot adó sebességgel. Az ellenőrzés időszakában a mérőberendezés rögzítette, amint egy járművezető az adott útszakaszra érvényes korlátozást jelentősen meghaladva 91 km/h-val közlekedett a gépkocsival, amely cselekmény miatt 60.000 forint összegű közigazgatási bírság megfizetésére kötelezik, és 4 előéleti büntetőpontot is kiszabnak részére.

A felvételeken látható szabályszegések elkövetése miatt a rendőr-főkapitányság a szükséges intézkedéseket megtette.