Hirdetések

Betölti a teljes árteret a megáradt folyó Ipolyságnál. A máskor ezen a szakaszon lassan hömpölygő Ipoly ma a medre fölött erősebben sodor, ezt pedig máris kajakosok használják ki. Szakemberek arra figyelmeztetnek: az áradás nem játék, ezért szórakozásból senki ne próbálkozzon vízi sportolással ilyenkor!

Rutinos kajakosok szálltak vízre Ipolyságnál vasárnap délelőtt, hogy Tésa felé induljanak a kiáradt Ipolyon. A békeidőben is vadregényes folyó ma vadabb és szeszélyesebb mint valaha, mert megnehezíti a vizen közlekedők tájékozódását a folyása.

Éppen az Ipoly medre fölött Ipolyságnál. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az egybefüggő vízfelületek alatt megbecsülhetetlen mélységek lehetnek, sok helyen mindössze néhány centiméteres, de a medernél akár több méter is lehet a vízoszlop.

A teljes hullámteret elfoglalja a kiáradt folyó 2023. január 22-én. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A magyarországi sportolók már sokadszor ülnek kajakba ezen a szakaszon, mint mondták, számukra ismert a terep, de az árvíz nyilvánvalóan izgalmasabbá teszi a mozgást. Hozzátették: tudják, hogy az ilyenkor újra ismeretlenné váló vízi terep akár életveszélyes is lehet, ezért is fontos, hogy többen, egyszerre vannak jelen a folyón, hiszen segítséget tudnak nyújtani egymás számára a kellemetlenné váló helyzetekben.