Hirdetések

Az okostelefonján lévő online térkép segítségével akart a Börzsönyben túrázni egy férfi tegnap este, azonban nem volt mobil térerő, ezért a térkép nem működött. Eltévedt, elfáradt, de végül segítséget kért, ez mentette meg az életét.

Nulla óra negyven perckor segélykérő hívás érkezett a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti telefonjára. A telefonáló férfi azt mondta: későn indult el Nagy-Hideg-Hegy felé, eltévedt és nem tudja, hol van. Egy patakot és rengeteg kidőlt fát lát maga körül, nincs ereje tovább haladni.

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült azonosítani a helyzetét, amely során kiderült, hogy a Bagoly-büki patak környékén, Magas-Tax és Rakodó között tartózkodik.

A hegyi mentők a helyszínre siettek, közben értesítették a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. A hegyi mentők éjjel kettő óra tíz perckor találták meg a férfit a patak partján kihűlve, akit azonnal a Királyréten várakozó mentőautóhoz szállítottak, majd a váci kórházba vittek ellátásra.

Mint kiderült: a férfi okostelefonja segítségével akart tájékozódni az erdőben, azonban mobil térerő hiányában nem működött az online navigáció.