Hirdetések

Vadászat során megsérült egy ember Balassagyarmat közelében – tudta meg több, nem hivatalos forrásból az ipolyinfo.com. Már az ország számos helyéről érdeklődnek az ügy részletei iránt, mert az érintettek nem akarnak beszélni. Hivatalosan egyelőre nem erősítette meg senki a történteket.

Tucatnyi telefonhívást és több órányi beszélgetést követően sem tudjuk még, hogy pontosan mi történt azon a szombaton az egyik Balassagyarmat melletti erdőben, ahol számos, egymástól független informátorunk szerint is társas vadászat (több vadász és a vadat hajtók együttes vadászati cselekményét nevezik így) közben megsérült egy férfi. Úgy tudjuk, egy vaddisznó támadta meg, súlyos sérüléseket okozva neki. Információnk szerint a férfit a balassagyarmati kórházba szállították.

A dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetet hiába kerestük, nem adtak tájékoztatást az esetről, ezért a gyarmati intézetet fenntartó megyei kórházhoz fordultunk. Hivatalos megkeresésünkre Gyurkó Péter kommunikációs és pr referens azt írta:

A betegjogokra való tekintettel nem áll módunkban nyilatkozni.

Úgy tudjuk, a férfi sérülését a kórházba szállítását követően az esettől független hivatkozással látták el. Belső információk szerint felmerülhet az is, hogy a kórház hivatalból feljelentést tesz a rendőrségen, amennyiben gyanú merül fel arra, hogy a sebesültet ellátó orvost félrevezették. Úgy tudjuk, az eset azért is bírhat kiemelt jelentőséggel, mert ha vadon élő állat sebesít meg embert, olyan fertőzések is kialakulhatnak a szervezetben, amely az érintett személy és az kezelőorvos, végül pedig a kórház számára is kellemetlen következményekkel járhat.

Az ipolyinfo.com szerkesztősége napok óta keresi azokat, akik hitelt érdemlően erősíthetik meg a helyszínen történteket, azonban nevük elhallgatását kérő informátorainktól származó adatokon kívül eddig csak fenyegetéseket kaptunk, amire valószínűleg újabb magyarázat lesz majd szükséges.

Az ügyben fordulatot hozott az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Vármegyei Területi Szervezetétől telefonon kapott tájékoztatás, amely kétségbe vonja minden korábbi értesülésünket. Major Tamás alenök, hivatásos vadász kérdésünkre azt válaszolta:

Nem történt semmiféle személyi sérülés nálunk.

Majd közölte: egész Nógrád vármegyében nem volt olyan vadászat, amelyben bárki megsérült volna. Majer Tamás hozzátette: ezek fals információk.