Hirdetések

A körülményekhez képest jól van az a balassagyarmati kutyamentő, aki autóbalesete után hosszú időre kórházi kezelésre szorul. Dallos Szilvia a Megafon rádió ma reggeli adásában arról is beszélt, hogy nagyon nagy erőt ad neki a sok törődés és az ismerősök lelkesítése.

Hirdetések

Mint azt megírtuk, parkoló autója mellett ütötték el az ismert balassagyarmati állatvédőt, Dallos Szilviát múlt héten, Magyargécen.

Embert próbáló napok után van már Szilvi – ezt ő maga mondta a balassagyarmati Megafonnak ma reggel. A gyarmati San Lazaro Állatvédő Alapítvány munkatársa részletesen beszélt balesetéről és a várható következményekről:

A jobb lábamon a vastagabb lábszárcsont tört el, a bal lábamon pedig nyílt törés lett, szárkapocs csonttörés. Szerencse, hogy a vékonyabb lábszárcsont tört el, aminek nincs akkora szerepe terhelésnél. Péntek este műtötték, ez egyébként brutál! Valószínűleg a vonóhorog, a kocsi, aminek a hátuljába be voltam hajolva, vagy a kipufogó szaggatta szét a bal lábamat.

Szilvi jobb lába is megsérült, de reményei szerint nagy műtét és szövődmények nélkül épülhet fel.

A lábszárcsont ugyan eltört, de nem mozdult el, ez – mint Szilvi a rádióban elmondta – szerencsés helyzet. Hozzátette: most a lábbujjtól a combja végéig merevítő sínbe van ágyazva, mozdulni nem tud.

Dallos Szilvia a kórházi ágyáról üzent ismerőseinek. (fotó: fb.com)

Ez valami hihetetlen, mennyire érezhető a rengeteg ima és szeretet! Remélem, mielőbb lehetőségem lesz mindenkinek megköszönni a szép szavakat!

– mondta az állatvédő, aki kórházi ágyáról üzent ismerőseinek: reméli, hogy hamarosan tudja használni a telefonját és válaszolhat a megkeresésekre.

Természetesen, szívügyét most is megemlítette: bízik abban, hogy felépülése idején is minden rendben lesz a gondozott kutyákkal. Örülne annak, ha lennének olyan emberek, akik tudnak majd neki segíteni a a mentett, kóborló kutyák szállításában.