Hirdetések

Lokálpatrióta összefogással épülhet meg a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikum sportpályája. A sportoktatási profillal bővült intézmény a salakos pályát cseréli le palánkkal körbevett műfüvesre. Március végén készül el a létesítmény.

Hirdetések

A közelmúltban megalakult Talent 2019 Sportegyesület és a Szent-Györgyi Albert Technikum együttműködésével, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) tett kezdeményezésre épít 20×40 méteres sportpályát a balassagyarmati középiskola területén. Az MLSZ sportfejlesztési programjának részeként megvalósuló beruházás 30 millió forintba kerül, ebből 10 milliónyi önerő, azon belül 5 milliót a városi önkormányzat, további 5 milliót az iskolát fenntartó Nógrád Megyei Szakképzési Centrum adott.

A szakképzési centrum helyi támogatókat talált az önrészre, olyan vállalkozókat, akiknek később a pálya kedvezményes használatával mondunk köszönetet a felajánlásért.

– avatott be minket a részletekbe a Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatója. Szrenka Anikó szerint az intézmény természetes fejlődésének részeként készül új pálya, hiszen miután 2008-ban felépült az új sportcsarnok, egy kültéri fitnesz parkot is tudott létesíteni. Ezt követően két konditermet is létrehoztak az épületben, most pedig a régi salakos pályát cserélik le négy évszakban használható műfüvesre.

A Szent-Györgyiben sport területen fitness-wellnes instruktorokat, valamint labdarúgó sportedzőket képeznek 5 éves technikusi oktatás keretében. Az iskola leendő diákjaival szembeni elvárása többek között a jó fizikum és a kimagasló mozgáskoordináció.

Az egykori salakos pálya helyén lesz a 20×40 méteres műfüves sportlétesítmény. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A Talent 2019 Sportegyesület elnöke a Megafon rádióban már arról is beszélt, hogy az összefogással megépülő pálya az ő céljaik megvalósítását is szolgálja: az egyesület a futsal népszerűvé válásán dolgozik, saját csapataik bajnokságokban versenyeznek, jelenleg több mint 130 sportolót mozgatnak. Mohácsi László elmondta:

Ezzel is bővíteni tudjuk az intézményben tanulók diákok sportolási lehetőségét, és természetes, hogy egyesületünk is használja majd a pályát, mert nekünk a futsal megismertetése is fontos.

Az egyesület első látványos infrastrukturális beruházása a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolában tavaly készült el, egy úgynevezett grund műfüves pálya építésére nyertek támogatást akkor.