Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök egy 27 éves férfit és egy 40 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 27 éves egyházasgergei férfi és egy 40 éves ipolytarnóci nő ellen.

A két gyanúsított 2023. január 22-én a nap folyamán Egyházasgergén felkereste az egyedül élő időskorú nőt, akitől pénzt kértek. A szépkorú a kérésnek nem tett eleget, és megkérte őket, hogy távozzanak. Az elkövetők a sértett engedélye nélkül a lakásba bementek és őt folyamatosan szóval tartották, annak érdekében, hogy értékeket tudjanak a házból elvinni. A figyelmét elterelve az ágyon lévő párna alatt megtalálták a sértett pénztárcáját, amelyből 13 ezer forint készpénzt vettek ki és azt, egy rúd szalámival együtt ellopták.

A 27 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy január 20-án a településen egy másik idős nőt is kifosztott. A helyi lakos a 91 éves sértett házába bement és szomjúságra hivatkozva tőle vizet kért. Amíg az idős nő a fürdőszobába kiment, a férfi a helyzetet kihasználta és a sértett konyhaasztalra kitett pénztárcájából közel 10 ezer forintot kivett, majd a helyszínről távozott.

A salgótarjáni rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és nőt beazonosították, elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, akik beismerő vallomást tettek. A férfit, mivel ellene lopás bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Hirdetések