Hirdetések

A Corvex Üzleti Megoldások Zrt. SafetyCard néven, a meglévő bankkártya elfogadó hálózatot használó rugalmas és biztonságos fizetési platformot hozott létre, amelynek használatával a szerződött kereskedők, szolgáltatók – a kártyatársaságok és bankok nélkül – virtuális fizetési kártyákat bocsáthatnak ki ügyfeleiknek.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli fizetési alternatíva című, három éves futamidejű projektjüket a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 151,657 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette, összköltsége 274,78 millió forintot tett ki.
A SafetyCard projekt alapvető célkitűzése az volt, hogy létrehozzon egy olyan virtualizált bankkártya alapú fizetési rendszert, amely a nemzetközi bankkártya elfogadói hálózathoz könnyen integrálható, de az elszámoláshoz nem kellenek a bankkártya társaságok, hanem a bankszektor azonnali fizetési rendszerét használja – írta a cég. Hozzáfűzték, hogy a biztonságos ügyfélkapcsolat az azonnali fizetési rendszerben regisztrált telefonszámra küldött üzeneteken alapul.
A projekt keretében létrehozott bankkártya virtualizációs megoldás megteremtette az alapját annak is, hogy két mobiltelefon között lehessen fizetési tranzakciót végrehajtani, az egyik mobiltelefon reprezentálja a fizető fél virtualizált bankkártyáját, a másik az elfogadó virtuális terminálját – írták.
Nemes Viktória gazdasági vezető az MTI kérdésére közölte: most, a fejlesztési folyamat lezárását követően kezdik el a partnerek keresését. „A projekt keretében létrehozott szellemi termék még nem lépett értékesítési szakaszba” – tette hozzá.
A nyilvános cégadatok alapján a főként termeléscentrikus vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó szoftverfejlesztő Corvex Zrt. 35 dolgozót alkalmaz. A cég adózott eredménye 2020-ban 33 millió forint volt, 2021-ben 628 ezer forint, nettó árbevétele 2020-ban 637 millió forintot, 2021-ben 614 millió forintot ért el.

Hirdetések