Hirdetések

Nem lehet idő előtt leváltani a jelenlegi magyar kormányt, aki ezt ígéri, az hazudik – véli a Momentum Mozgalom elnöke. Donáth Anna szerint rossz kompromisszumot hoztak, amikor az ellenzék egységét tartották a legfontosabbnak. Úgy véli, rossz beidegződések miatt léptek be az összefogásba, erre jött rá a 2022. áprilisi országgyűlési választások után.

Hirdetések

Donáth Anna is beállt azok sorába, akik évente összefoglalót adnak az elmúlt esztendő eredményeiről. A sort idén Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke kezdte, azonban Donáth Anna nem is a múltról akart beszélni, hanem „jövőértékelő” rendezvényt tartott. Azt mondta:

A rendszerváltás óta politikát csinálók vétsége, hogy csak papíron vitték végig a rendszerváltást. Személyeskedéssel telt az elmúlt harminc év. Politikai személyeskedéssel. Kicsinyeskedésre, az egymással való leszámolásra ment el az energia.

A Momentum Mozgalom elnöke a múltra emlékezve szólt arról is, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon történtek a rossz beidegződések miatt valósulhattak meg.

Le kell szállnunk a régi ellenzéki vonatról, magunk mögött kell hagynunk azokat a berögzült mintákat, amelyek újra és újra kétharmadhoz vezetnek. Szemfényvesztők hazugsággal etetnek minket, a beidegződésekkel és manírokkal az ellenzék is csak a probléma része marad.

Donáth hozzátette: amit az ellenzék 2010 óta csinál, az nem vezet a Fidesz leváltásához.