Hirdetések

Néhány perccel gyorsabbá válhat a vasúti közlekedés Balassagyarmat és Vác között a tavasszal esedékes pályakarbantartási munkák elvégzését követően – mondta a Megafonnak a vasúttársaság szóvivője. Váczi Viktor közölte: az Aszód és Balassagyarmat közötti vonalszakaszon is lesznek idén jelentősnek számító beavatkozások, ahol 11 helyen cserélnek ki betonaljakat a sínek alatt.

Hirdetések

A MÁV szóvivője a Megafon rádió érdeklődésére elmondta: az idei Nyugat-nógrádi pályakarbantartási munkák között van az Aszód – Balassagyarmat közötti szakasz több pontján történő munkavégzés. A terveket részletezve azt mondta:

2400 betonalj cseréjét tervezik Galgamácsa és Balassagyarmat között 11 helyszínen, 4 vasúti átjáró átépítése van tervben: Balassagyarmaton a Patvarci úton a kétvágányú részt, ezen kívül Galgagyörkön és Szügy településen. Gépi vágányszabályozást végeznek majd 3,5 kilométer hosszon azokon a helyeken, ahol az aljazatot is kicserélik. Ezen kívül 7 helyszínen a váltók alkatrészeit is cserélik majd.

A Vác felé vonatozók számára néhány perccel rövidülhet a menetidő, miután kora tavasszal végeznek az ott esedékes pályakarbantartásokkal. A MÁV jelenleg nagy mértékű sebességkorlátozásokkal üzemelteti a vasúti személyszállítást ebben az irányban, a tervezett munkák elvégzését követően ezt szeretnék megszüntetni.

A Vác – Diósjenő – Balassagyarmat vasútvonalon is lesznek munkálatok március 27-től április 2-ig. Itt jelenlegi lassújelek, sebességkorlátozások felszámolása a cél. Most 10-40 kilométeres óránkénti sebességgel haladnak a vonatok, a vonalra engedélyezett 50 kilométeres óránkénti sebesség visszaállítását várják a felújítástól.

Váczi Viktor hozzátette: a munkálatok idejére vonatkozó menetrendi módosításokról is előzetesen tájékoztatják majd az utazókat.