Hirdetések

Egyelőre ismeretlen okból nem kívánt tájékoztatást adni eset közben a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a balassagyarmati kábelgyárban történt feltételezett klórszivárgásról. A tűzoltóktól csak késő délután sikerült nem hivatalos hírt kapni arról, hogy okozott-e életveszélyt a levegőbe felszabadult klórgáz. Összefoglaljuk a történteket.

Hétfőn kora délután tűzoltókat riasztottak a balassagyarmati kábelgyárhoz. Az üzemben egy felforrósodott tartályhoz érkeztek ki az egységek, amely közben füsttel telt meg.

Az üzemi épület levegője belső információnk szerint vélhetően klórgázzal is megtelt, ezért a katasztrófavédelem mobil labor egysége is a helyszínre sietett, de a szakértők nem találtak erre utaló jelet.

A később kiadott tájékoztatás szerint nem került veszélyes összetételű anyag a levegőbe, a forró tartályt pedig sikerült lehűteni.

Az eset súlyosságát mutatja, hogy a balassagyarmati gyárhoz 22 tűzoltóautóval érkezett a katasztrófavédelem.

Majer-Illés Ivett, a Prysmian MKM balassagyarmati irodavezetője az ipolyinfo.com kérdésére elmondta:

Személyi sérülés nem történt. A szokásos protokoll szerint biztosított volt a munkatársak részére minden védőfelszerelés, és az évente szokásos biztonsági gyakorlatok szerint láttak el minden óvintézkedést. A gyártás az eset felszámolása és szükséges beavatkozások után a normális rendben folyik tovább.

Az ipolyinfo.com számára nem közölt hivatalos információkat a Salgótarjánban működő Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága, hogy miért késlekedtek a tájékoztatással, vagy miért volt szükség információk visszatartására.

Hirdetések