fotó: Botár Gergely/kormany.hu
Hirdetések

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint az apuka elmondásához képest másképpen történt a balassagyarmati kórház udvarán történt szülés. Győrfi Pál azt is elmondta, hogy a képekkel dramatizált szülés közben tényleg történt vérzés is, azonban az semmilyen rendellenességet nem jelent.

Reagált az Országos Mentőszolgálat a múlt héten Balassagyarmaton történt szokatlan szülésre, amelynek részleteire az érintett apuka mutatott rá egy internetes fórumon közzétett szöveggel és képekkel. Leírása szerint feleségének az udvaron kellett szülnie, mert a rétsági mentők nem hordágyon vitték be a nőt, hanem saját lábán kellett volna a kórházi épületbe besétálnia, de odáig már nem jutott el.

Mint arról korábban írtunk, a család állítása szerint a megszületett csecsemő egyszerűen a betonra pottyant, a szülők a szerintük méltatlan helyzet miatt rendőrségi feljelentést tettek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta:

A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta.

Győrfi azt is közölte: ezt követően a nőt betegszállító kerekesszékbe ültették, és az újszülöttel együtt a szülészetre szállították, sértetlen állapotban. A képeken látható, hogy az udvaron történt szülés során vér is kifolyt az anyukából. Győrfi erre úgy reagált: az élettani folyamat normális része, az újszülött sértetlen állapotban jött a világra és nem a betonra, hanem a mentős kolléga kezébe.