Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves cseh állampolgár ellen, aki Nógrád vármegyében okozott közúti balesetet.

A vádirat szerint a személygépjárművet vezető cseh férfi két kiskorú gyermekével 2022. július 30-án, délután, a 2. számú főút Szendehely-Katalinpusztán átvezető szakaszán közlekedett Rétság felé. 40-50 km/h-s sebességgel haladt a forgalmas útszakaszon, amikor néhány másodpercre elaludt, ezért a gépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből szabályosan érkező lengyel kamionnak ütközött, melynek török sofőrje fékezett ugyan, de a balesetet már nem tudta elkerülni.

Fotó: ugyeszseg.hu

A baleset következtében a török férfi nyolc napon túl gyógyuló kézcsonttörést szenvedett, a vádlott gyermekei könnyebben sérültek, a járművek megrongálódtak.

A vétkes sofőr megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművet az vezethet, aki biztonságos vezetésre képes állapotban van, ezért tért át a szemközti forgalmi sávba.

A vádhatóság közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg, vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság büntetővégzés alkalmazásával szabjon ki vele szemben pénzbüntetést és fizettesse meg a 14.400 forint bűnügyi költséget is.

Hirdetések