Hirdetések

Tegnap este adták át Nyugat-Nógrád vármegye legrangosabb közéleti díját, amelyet a településvezetők titkos szavazásán ítélnek oda évente a legeredményesebbnek vélt kollégájuk számára. Az elismerést a balassagyarmati vármegyeháza dísztermében, bál keretében kapták meg a nyertes polgármesterek.

Hirdetések

Három évnyi csend után ismét ünnepelni gyűltek össze a térség polgármesterei. Több mint nyolcvan falu és város első embere párjuk kíséretében ült asztalhoz az esten. A Polgármesterek Bálja 2018 óta a térség egyetlen olyan eseménye, ahol minden Nyugat-nógrádi vezető politikus kötetlenül tud társalogni és mulatni.

A szokásoknak megfelelve késő este adták át az Év Polgármestere-díjat. A bálon pótolták a járvány miatt elmaradt ceremóniákat is, vagyis összesen három év legjobbnak ítélt polgármestere is most kapta meg elismerését.

A titkos szavazáson a polgármesterek a 2020. év legjobbjának Balassagyarmat vezetőjét, Csach Gábort választották meg, 2021-ben Varga Richárd, Nógrád község első embere, 2022-ben Velki Róbert, Magyargéc polgármestere érdemelte ki a legrangosabb Nyugat-nógrádi közéleti díjat.

A titkos szavazáson kizárólag nevekre lehetett voksolni, így nem a díjazók méltatásaiból derült ki, hogy miért ítélték oda valakinek a kitüntető címeket, hanem a polgármesterek a díj átvételekor igyekeztek összefoglalni a közelmúltban elvégzett munkájuk eredményét.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, aki koronavírusos fertőzöttsége miatt nem tudott elmenni az eseményre, azt üzente: köszöni és hálás a kitüntetésért, úgy érzi, igyekszik mindenki számára a legjobbat tenni városában, és közvetlen kommunikációjával is arra törekszik, hogy a megoldandó problémákat, feladatokat legjobb tudása szerint végezze az itt élők örömére.

Varga Richárd, Nógrád polgármestere 2019 óta vezeti a települést, mint azt az Ipoly Televíziónak elmondta: olyan időszakban kezdett dolgozni, ami mindenki számára egyformán nagy nehézségekkel teli volt, a járvány és az azt követő gazdasági válság rendkívüli energiák mozgósítását igényli. Hozzátette: nem gondként tekint ezekre, hanem inkább olyan munkára, aminek tapasztalatait jól tudja hasznosítani a nyugalmasabb esztendőkben.

Velki Róbert, a 2022. Év Polgármestere. (fotó: Fürjes Béla)

Velki Róbert, Magyargéc polgármestere az ipolyinfo.com-nak azt mondta: 25 éve mindig azon dolgozott, hogy jobb legyen Magyargécen élni. Önellátó falu megteremtését tűzte ki célként, hogy a helyi szükségletek kielégítésére helyben lehessen megoldást találni. Velki szerint ehhez az utóbbi néhány évben annyi támogatást kapott a település, mint húsz év alatt soha még. Példaként említette, hogy közfoglalkoztatással szinte mindent képesek megtermelni és egy helyi vegyesboltot is nyitni tudtak, aminek üzemeltetését is maguk oldják meg.

Hirdetések