Hirdetések

Szombaton égett le egy balassagyarmati fiatal család otthona. A város üdülőövezetében lévő házból csak a négy fal maradt meg, ezért most nógrádmegyeri rokonukhoz költöztek. Volna. Közben hatalmas segítséget kap a gyermekes pár.

Csak az a ruhájuk maradt, amiben szombaton reggel elmentek otthonról. Szinte mindenük odaveszett a tűzben. Besze Klaudia és Hegedűs Tamás, valamint kisgyermekük otthon nélkül maradt, de a rokonság mellettük áll, és a hírek gyors terjedésének köszönhetően a segítség is hasonlóan hamar érkezik: rengeteg felajánlást kap a balassagyarmati család.

Besze Klaudia (b), Hegedűs Tamás (j) és gyermekük. (fotó: fb.com)

Most már van váltóruhájuk és 4 éves gyermeküknek is küldtek már mesekönyveket, játékokat. Lakhatásukról a rokonság gondoskodik, az első éjszakát a várostól 35 kilométerre, Nógrádmegyerben töltötték. Tegnap Balassagyarmat polgármesterével is találkoztak, aki egy berendezett lakást ajánlott fel. Besze Klaudia anyuka elmondta:

Ma már a kulcsok is a kezemben vannak, amikor bementem, annyira megkönnyebbültem, hogy egy rendezett, tiszta és korszerű lakást kaptunk, ahol van két szoba, konyhabútor, fürdőkád. Úgy voltam vele, hogy ez micsoda segítség! Hatalmas teher volt, hogy hol lakjunk addig, amíg újra felépítjük az életünket! A gyermekem a legfontosabb, és most egy olyan házban húzhatjuk meg magunkat, amit pillanatok alatt otthonossá tudok varázsolni neki! Nagyon hálásak vagyunk!

Klaudia hozzátette: ezzel megoldódott az is, hogy a gyarmati óvodába ne kelljen ingázni a kisgyerekkel, ami ugyancsak nagy segítséget jelent a napi teendők során. Az anyuka azt is elmondta: Csach Gábor polgármester azonnali segélyben is részesítette a családot.

A tűzben elszenesedett gerendák. (fotó: fb.com)

Közben az ország számos helyéről és határon túlról is számos szakember jelentkezett, akik közreműködnének a felújításban. Mert Klaudiáék újra akarják építeni a házat, már ma hozzáláttak a romok eltakarításához.

A leégett ház emeleti szobája szinte felismerhetetlenné vált. (fotó: fb.com)

Nincs időnk szomorkodni, mert amikor belegondolnánk, mi történt velünk, akkor éppen megcsörren a telefonunk, vagy éppen odajön valaki és megveregeti a vállunkat: fel a fejjel, ez csak egy ház, amit újra fel lehet építeni! Annyian állnak mellettünk! Mindkettőnk családja összezárt, segítenek a barátok, és most már olyanok is jelentkeztek, akik idegenként adnak felajánlást! Pénzt is küldenek és segíteni is jönnek!

A törmelékek összegyűjtését és elszállítását egy balassagyarmati vállalkozó magára vállalta, kedden elkezdődött a család életének újjáépítése Balassagyarmaton.