Hirdetések

Lezárult a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának kiemelt felvételi időszaka, több mint 1300 diák adta be jelentkezését.

Az MCC azt közölte az MTI-vel, hogy a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként már több mint 25 éve működik és mintegy 7000 diák képzését látja el.
A középiskolás programjukra már több mint 4500 diák jelentkezett.
Az országban egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált, 9-13. évfolyamos középiskolás fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, érdeklődnek a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.
Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint a közösségépítést segítő tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások színesítik.
A középiskolásoknak szóló program célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek, valamint a kurzusoknak és szombati szakmai napoknak köszönhetően jelentős előnyhöz jussanak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítésében. A programtagok nagyobb eséllyel kerülhetnek be az MCC egyetemi programjába is.