Hirdetések

A miniszterelnök még mielőtt elkezdte volna a 2022. évet értékelő beszédét a Várkert Bazárban, gondolatait a törökországi földrengéssel kezdte. Orbán Viktor szerint bajban derül ki, kire lehet számítani. A Nógrád vármegyeiekre biztosan igaz ez, egy balassagyarmati tűzoltó százados és a balassagyarmati kórház igazgatója is személyesen segített a bajban.

Hirdetések

A miniszterelnök részletezte: a mentésben 167 hivatásos és önkéntes magyar vett részt. Életük kockáztatásával 35 embert mentettek ki a romok alól.

Néhányan közülük most itt vannak velünk. Engedjék meg, hogy köszöntsük köreinkben a mi hőseinket, akik megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Hölgyek, urak! Köszönjük áldozatos munkájukat! Egy ország büszke önökre! Legyenek kedvesek, álljanak fel, hadd lássuk önöket!

– kérte őket a miniszterelnök. A közönség füttyel, ovációval jelezte örömét, majd vastapsot is kaptak a törökországi földrengés helyszínén szolgálatot teljesített magyarok.

Dr. Tóth Judit (b2), a balassagyarmati kórház igazgatója az első álló sor bal oldalán látható. (forrás: Hír TV)

Mint azt korábban az ipolyinfo.com többször is megírta, két Nógrád vármegyei hivatásos szakember is a mentőcsapat tagja volt: Kajdy Norbert tűzoltó százados, valamint dr. Tóth Judit, a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet igazgatója is személyes közreműködéssel nyújtott segítséget.