Hirdetések

A 2023-ban Európában végbe menő változások a magyar belpolitikát súlyosan fogják befolyásolni a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor szerint az utóbbi években számos jó változás jellemezte Magyarországot, azonban a fejlődést lassíthatja az éppen egy éve indult ukrán-orosz háború, továbbá az infláció hatása is.

Hirdetések

A miniszterelnök a budapesti Várkert Bazárban megtartott, a 2022. évet értékelő beszédében leltárat sorolt fel az általa vezetett kormány lényeges intézkedéseivel. Mint mondta: fáradtságos tíz év volt ez.

Orbán kiemelte: a koronavírus járvány idején abban reménykedett, hogy ha túl lesz rajta Magyarország, akkor tovább folytatódhat a sikerszéria. Azonban elkezdődött az ukrán-orosz háború, amely meglátása szerint több évig el fog tartani. Ez folyamatos nyomást jelent, a 2022. év pedig véleménye szerint a rendszerváltás óta a legnehezebb év volt.

Ezek miatt a teljes magyar politikát felülvizsgálták tavasszal és a kitűzött célokat is újratervezték, de egyikről sem mondtak le. Minden jól működő intézkedést megtartanak és folytatják a felsőoktatás és gazdaság összekapcsolását, valamint szeretnék a kulcsfontosságú ágazatok jelenleg külföldi, főbb szereplőit magyar tulajdonba venni.

Kiemelt feladatként tekint Orbán az élelmiszeriparra, olyan eredményeket vár, amelynek hasznát külföldön is kamatoztathatják.

Magyarország egyes régióiról szólva azt mondta: újabb hidak épülnek a Dunán, a Győr-Szombathely-Veszprém ipari övezet mellett a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc területet is fejleszteni fogják. Mindehhez a miniszterelnök szerint sok energia is kell, ami új erőművek és vezetékek építését is jelenti.

A gyermekes családokat minden évben újabb és újabb támogatási formákkal ismerik majd el, és ösztönözni fogják a magyarokat a családalapításra.

Hirdetések