Hirdetések

Szakemberek lakhatását segíti a ma átadott pásztói orvos- és nővérszálló. a Margit Kórház több mint 300 millió forint támogatást kapott az építkezésre, amelynek munkái egy év alatt megvalósultak. Azt remélik Pásztón, hogy a vonzó lakhatási lehetőség több szakembert vonz majd a kelet-nógrádi térség egészségügyi intézménybe.

Hirdetések

A pásztói kórház mellett épült fel az orvosok és nővérek lakhatását biztosító új épület. A házban tíz lakást alakítottak ki. Becsó Zsolt országgyűlési képviselő az ipolyinfo.com-nak azt mondta: régi adósságot törlesztenek ezzel, amelyért sokat is küzdöttek. A honatya szerint rendkívüli jelentősége van a mai átadásnak, mert ez versenyelőnyt jelenthet más kórházakkal szemben abban, hogy az állást kereső orvosok és nővérek számára itt adottságként van jelen a lakhatás, vagyis nekik nem kell azzal foglalkozni, hogy elhelyezkedésük esetén Pásztón béreljenek vagy vásároljanak ingatlant.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadás alkalmából azt mondta Pásztón: béremeléssel kívánják újra vonzóvá tenni az ápolók számára az egészségügyet, ebbe illeszkedik bele az is, hogy lakhatással támogatják az ezen a pályán elhelyezkedő szakembereket. Hozzátette: képzések szervezésével is hozzájárulnak majd az utánpótlásképzéshez.