Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán a Fővárosi Ítélőtábla végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki egy, a sógorát vascsővel bántalmazó 28 éves salgótarjáni férfival szemben.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség 2021 áprilisában emelt vádat a férfival szemben, aki 2019 júniusában ittasan szóváltásba keveredett sógorával, mely vita odáig fajult, hogy a vádlott egy vascsővel fejen ütötte vitapartnerét. A sértett az ütés következtében koponyacsonttörést szenvedett.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete elkövetése miatt emelt vádat a visszaeső férfi ellen, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.  A Balassagyarmati Törvényszék pedig ugyan bűnösnek mondta ki a férfit, de csak végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség az ítélet ellen súlyosításért jelentett be fellebbezést, kifejtve, hogy a visszaeső férfi nem érdemli meg a felfüggesztés kedvezményét, mert már négy alkalommal is volt büntetve, legutóbbi szabadulása után fél évvel követte el az újabb súlyos bűncselekményt.

A Fővárosi Ítélőtábla osztotta a fellebbezés érveit, kifejtette, hogy a büntetési célokat a fokozatosság elvét szem előtt tartva kizárólag végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával lehet elérni, ezért a férfit 2 év börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős.