Hirdetések

Egy, a váci utcákat járó, fenyegetőző, kopasz férfiről érkező bejelentésekre ugrottak a helyi erők. A járőrök elfogták, a nyomozók – első körben – rablással meggyanúsították, majd őrizetbe vették.

Hirdetések

Egyre-másra érkeztek segélyhívások 2023. február 21-én kora délután váci címekről. A bejelentők hol egy megrongált kerítésről, hol egy parkoló kocsiban ülő idegenről, hol egy kirabolt fiatalemberről, hol egyszerűen csak egy félmeztelen, kopasz, a várost járó, fenyegetőző férfiról szóltak. A járőrök a helyszínek és az időpontok alapján rövidre zárták a bejelentésekre reagálást. Vác, Múzeum utcában fogták el, amint kiszállt egy parkoló autóból, majd az egyenruhásokat meglátva futásnak eredt. A lényegesen jobb fizikumú rendőrökkel szemben azonban esélye sem volt. Felszólításukra dobta el kezéből azt a törött sörösüveget, amellyel nem sokkal korábban a Deákvári fasoron kirabolt egy kerékpározó fiatalembert. A semmiből elé lépett, és törött üvegével fenyegetőzve követelte a biciklit. A sértett odaadta, a támadó pedig elhajtott. Kissé távolabb eldobta, majd kerítéseken átmászva jutott el későbbi elfogása helyszínére.

Fotók: police.hu

Az eddigi adatok szerint a 34 éves, hatvani illetőségű B. Krisztián legalább két, nyitva hagyott autót akart ellopni, megrongált egy kerítést és elrabolt egy kerékpárt.

Egyelőre rablás bűntettével gyanúsították meg, de jó eséllyel várható a közeljövőben bűnlajstromának bővítése.

B. Krisztiánt a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.