Hirdetések

Nem csak a baloldali tömörülésből lépett ki, hanem a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesületet is elhagyta Hajnal Sándor önkormányzati képviselő. Bejelentette: azzal végképp nem fog azonosulni, amit az ellenzéki pártvezetők művelnek, de a Fideszhez sem fog hozzásimulni.

Januárban jelentette be, hogy kilép, most pedig hivatalosan is közölte: függetlenül, a Szövetség a Balassagyarmatiak Egyesületétől távol folytatja önkormányzati képviselői feladatait Hajnal Sándor – ezt ezúttal hivatalosan közölte a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén a városatya.

Nekem a továbbiakban ezzel nem kell erőlködnöm. Dióhéjban ennyi, lehet még beszélni róla, de sok értelmét nem látom.

– mondta a városi televízióban látott élő adásban Hajnal. Hozzátette: ahogyan nem kíván részt venni az ellenzéki szövetség munkájában, úgy nem kíván a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe sem belesimulni.

Hajnal Sándor azt is elárulta, hogy kibékíthetetlen ellentétek tarkítják a többi önkormányzati képviselővel fennálló viszonyát, akik ma is mellette ülnek az önkormányzati ülésen. Üzent többek között a szintén testületi tagként dolgozó Demokratikus Koalíció helyi elnökének, Szedlák Sándornak is:

Amit az ellenzéki pártok elnökei itt művelnek, azt nem akarom, nem kívánom művelni. Szakmai síkon kívánok maradni, további tevékenységem a szakmaiságot próbálja megvalósítani. Eddig is így csináltam több-kevesebb sikerrel.

A megszólalásokban Hajnalt követő Gyenes Szilárd ellenzéki képviselő viccesen azzal folytatta: vasárnap délelőtt az Ipoly-parton szélsőbaloldali békaemberekkel fog találkozni, amit a helyi média figyelmébe is ajánl, mert a színvonal ahhoz méltó.