Hirdetések

Ügyészi fellebbezés után jelentősen súlyosította a Balassagyarmati Törvényszék annak a 30 éves férfinak az első fokon kiszabott büntetését, aki kifosztást, majd garázdaságot és rongálást követett el Salgótarjánban.

Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2021 januárjában emelt vádat a férfi ellen, aki egy salgótarjáni italbolt előtt az alkoholtól magatehetetlen állapotba került ismerősétől lopta el mobiltelefonját és pénztárcáját, személyi okmányaival, bankkártyájával, SZÉP-kártyájával és 40.000 forint készpénzzel együtt, egy későbbi alkalommal pedig a hajléktalan szállón ököllel megrongálta a mellékhelyiség ajtaját, több mint 50.000 forintos kárt okozva.

Az első fokon eljáró Salgótarjáni Járásbíróság a férfit kifosztás bűntette, valamint készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés, okirattal visszaélés, garázdaság és rongálás vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 60.000 forint vagyonelkobzásra ítélte, rendelkezett továbbá a 190.000 forint bűnügyi költség megfizetéséről is.

A döntés ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, mivel a vádlott a kifosztást ittasan, a garázdaságot és a rongálást pedig a kifosztás miatt már megindult büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság a férfivel szemben az első fokú ítéletnél hosszabb tartamú és letöltendő börtönbüntetést szabjon ki.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel egyetértett és a súlyosító körülmények túlsúlyára tekintettel a férfit – jogerősen – 3 év végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hirdetések