Hirdetések

Magyarország békepárti és ezt az ukrán-orosz háború kezdetétől bizonyítja – mondta Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője ma délután az országgyűlés plenáris ülésén. Balla Mihály saját történetével szemléltette, hogy a magyarok nem akarnak háborút, és nem érdekeltek abban.

Hirdetések

Mint azt az országgyűlésnek elmondta: már az első napokban adományokat gyűjtöttek Nyugat-Nógrádban ukrán menekültek számára, amihez Balassagyarmattól Nógrádsápig, Szendehelytől Drégelypalánkig mindenki hozzájárult.

Az önkormányzatok koordinálták ezt, az önkormányzatoknak természetes dolog volt, hogy ezeket az adományokat eljuttatták azokra a településekre, a határ mentére, volt, aki azzal a céllal, hogy – ahogy Tilki (Attila) képviselő társam annak a választókerületnek a képviselője segítettek abban, hogy egyrészt el tudják látni a menekülteket, másrészt azoknak a menekülteknek, akik átjöttek a határon, legalább egy élelmiszer csomag, meleg ruha, takaró, vagy adott esetben a gyermekeknek és a nők számára higiénés eszközöket tudjanak adni.

– mondta Balla Mihály az Országgyűlés keddi ülésén.

A Fidesz-KDNP képviselője kiemelte: büszke arra, hogy körzetének 84 települése részt vállalt a menekült megsegítéséből. Hozzátette: ma is segítik a térségben a menekülteket szállással, munkalehetőséggel és más szociális támogatással.

Hirdetések