Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 30 éves Pásztón élő férfit, és annak 28 éves párját.

Az élettársi viszonyban élő elkövetők 2022. október és 2023. február közötti időszakban több gépkocsit is feltörtek. Első alkalommal Jobbágyi területén lopták ki egy személygépkocsi akkumulátorát, majd ezt követően egy Pásztón parkoló tehergépkocsi következett, amelynek ajtaját kifeszítették, és abból lombfúvót, illetve lombseprűt loptak el közel 110.000 forint értékben. Tettüket követően egy másik gépjármű csomagtartójából szerszámgépeket – sarokcsiszolót, ütvefúrót, csavarbehajtót – vittek magukkal összesen 400.000 forint értékben.

Fotó: police.hu

Egy pásztói családi ház előtt parkoló személygépkocsi tulajdonosának február hónapban többször is gondot okoztak, ugyanis három alkalommal tulajdonítottak el a gépjárműből különböző tárgyakat, többek közt kapunyitó távirányítót, több doboz cigarettát, két dohányhevítő készüléket és aprópénzt.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a két tettestárs 2022. szeptember 4-én a délelőtti órákban megjelent a pásztói vasútállomáson, ahol beszélgetésbe elegyedtek az ott várakozó idős férfivel. A társalgás közben – a sértett idős korát és rossz egészségi állapotát kihasználva – váratlanul közelebb léptek a szépkorúhoz és ruházatából kivették annak mobiltelefonját, karóráját, lakáskulcsát, illetve készpénzét. A sértett segítségért kiáltott, amelynek következtében a két elkövető a helyszínről az értékekkel együtt sietősen távozott, azonban a karórát a közelben eldobták, amelyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

Fotók: police.hu

A 28 éves nő mindezeken felül február 23-án a kora reggeli órákban a településen egy ingatlanba is bement, amely során a csukott, de nem zárt ajtón keresztül a házba bejutott és onnan láncfűrészt, arany fülbevalót és kozmetikumokat vitt el.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit beazonosították, elfogták, előállították, és kifosztás bűntett, valamint lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket. A sikeres rendőri munka eredményeként az ellopott értékek nagy része megtalálásra és lefoglalásra került. A hatóság tagjai a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Hirdetések