Hirdetések

Ma este játszik az UEFA Európa-ligában a német Leverkusen a magyar Ferncváros csapatával. Az összecsapásra Nógrád vármegyéből, Balassagyarmatról is tucatnyian indultak útnak tegnap. A vonat már a magyarországi kilépő pontnál is látszólag oktalanul vesztegelt, de az időhúzás később is folytatódott.

Már Németországban vannak azok a balassagyarmatiak, akik a 18:45-kor kezdődő Leverkusen – Ferencváros mérkőzésre utaztak. A nyolcaddöntő izgalmai előtt váratlan újabb izgalom történt. Gaál Dénes, a balassagyarmati GAMESZ igazgatója is a meccsre tartó vonaton ül, aki az ipolyinfo.com érdeklődésére telefonon azt mondta, hogy jó a hangulat, és szép az út, de már kétszer történt furcsa esemény.

A magyar-szlovák határnál, Rajkánál is sokáig vártunk tegnap este, nem tudtuk, hogy miért kellett állnunk több mint egy órát. Ma reggel pedig a cseh-német határnál, illetve az első német megállónál láttuk, hogy mintegy 500 kirendelt rendőr mindennel felszerelve, kutyákkal, műszerekkel álltak. Megállt a vonat, aztán magyar nyelven tájékoztattak a bemondón. Kocsinként leszállítottak mindenkit, minket is. A csomagokat nézték át, a legkisebb csomagokat is átkutatták, ami másfél órán át tartott.

Az ipolyinfo.com megtudta, hogy néhány embertől pirotechnikai eszközöket vettek el, valamint tudomásunk van arról is, hogy szendvicskészítéshez használatos kést is elkoboztak a német rendőrök.

Szigorúan ellenőrzött vonat lett a magyar szurkolók szerelvénye. (fotó: Gaál Dénes)

Gaál Dénes hozzátette: nem úgy tűnt, mint ha ez egy előzetes biztonsági intézkedés része lett volna, ugyanis olyan időveszteségről van most szó, ami miatt kérdésessé vált, hogy egyáltalán meg érkeznek-e a mérkőzés kezdéséig.

És persze az is érdekelt minket, hogy mit vár a GAMESZ igazgatója a mai meccs végén. Gaál Dénes szerint 0:1-re nyernek a magyarok.