Hirdetések

Márkás kozmetikumok lopására specializálta magát az a salgótarjáni testvérpár, akik egy vármegyeszékhelyi gyógyszertárból közel 400.000 forint értékben vittek el arc- és testápolási termékeket.

Hirdetések

A nyomozás adatai alapján a 21 és 19 éves nő 2023. február 15. és március 2. között számos alkalommal kereste fel a Salgótarján belterületén található gyógyszertárat, ahol a vevőtérben lévő polcokon kihelyezett márkás arc- és testápolási termékek közül válogattak. Ezt követően a fiatalabb elterelte az eladó figyelmét, míg a nővére a nála lévő speciálisan kialakított táskába rejtette az ellopni kívánt termékeket, majd az üzletből fizetés nélkül távoztak. Az így ellopott termékeket pénzszerzés céljából tovább értékesítette a két nő.

A testvérpár március 7-én a délelőtti órákban visszatért ebbe a gyógyszertárba és ugyanezzel a módszerrel kísérelt meg ismét márkás kozmetikumokat ellopni, azonban tettüket az üzlet dolgozói észlelték, és a rendőrök kiérkezéséig a két fiatal nőt visszatartották. A terheltek a cselekményükkel közel 400.000 forint kárt okoztak az üzletnek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a testvérpárt elfogták, előállították és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, akik a bűncselkemény elkövetését elismerték.