Hirdetések

A közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően fogtak el két embercsempészt Salgótarjánban.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. március 9-én 11 óra 29 perckor, miszerint Somoskőújfalu belterületén, a szlovák határ irányába ismeretlen személyeket látnak gyalogolni. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, ahol 8 főt vontak intézkedés alá. Elmondásuk alapján személygépkocsival hozták őket a magyar-szlovák határhoz, ahol a gépjárműből kiszállva gyalogosan folytatták útjukat. Az illegális bevándorlók a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így őket a rendőrkapitányságra előállították.

Fotó: police.hu

Felmerült az embercsempészés gyanúja, így a hatóság tagjai megkezdték a két embercsempész felkutatását. A modern technikai eszközöket kihasználva a közterületi állomány és a tevékenység-irányítási központ összehangolt munkájának köszönhetően nem sokkal a bejelentést követően munkatársaink sikerrel jártak, ugyanis 14 óra 30 perckor a salgótarjáni járőrök a vármegyeszékhely központjában ellenőrzés alá vontak két grúz állampolgárt. Az intézkedés során a két férfi turistának vallotta magát, azonban az elfogott migránsok – a bemutatott fotók alapján – a gépkocsik vezetőiként azonosították őket. Beigazolódott, hogy a két férfi segítséget akart nyújtani a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A felderítésben és az elfogásban jelentős szerepet játszott a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is.

Fotó: police.hu

A két grúz állampolgárt a rendőrök elfogták, előállították, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai őket embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették, valamint a szükséges nyomozási cselekményeket lefolytatták. Az embercsempészéshez használt gépjárműveket a grúz sofőrök a határközeli parkolóban hátrahagyták, amelyet az egyenruhások megtaláltak és lefoglaltak. A hatóság tagjai a nyolc illegális migránst – meghallgatásukat követően – a kijelölt gyűjtőpontra szállították.

Hirdetések