Hirdetések

Március 08-án tartotta meg a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2022. évi tevékenységet értékelő és 2023. évi feladatszabó állományértekezletét. A rendezvényen Jelen voltak a rendvédelmi szervek képviselői.

Hirdetések

Az elmúlt esztendőt Branyiczky Márk tű. dandártábornok, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte. Kiemelte, hogy az igazgatóság fő célkitűzése a megbízható szolgálatellátás, az alaptevékenységek hatékony elvégzése, a valós társadalmi igényekre történő eredményes reagálás volt a tavalyi évben. Mindehhez rendelkezésre álltak a szükséges feltételek, ennek köszönhetően magas színvonalon tudott dolgozni a szervezet az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága érdekében. Igaz ez valamennyi szakterületre, így a mentő-tűzvédelemre, a polgári védelemre, az iparbiztonságra, a hatósági területre, valamint a működés feltételeit biztosító gazdaságira is. A tábornok kiemelte, hogy az igazgatóság szakmai irányítása és felügyelete mellett négy önkormányzati tűzoltóság, harminckilenc önkéntes tűzoltó egyesület – ebből hét önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület – végzi a munkáját, így csökkent a káreseményekhez vonulás ideje, növekedett a reagálóképesség, javult a vármegye területi lefedettsége, ezáltal az állampolgárok hamarabb kaphatnak segítséget. Ezt a munkát folytatja jövőre is az igazgatóság – szögezte le a tábornok.

Fotó: Pest VMKI

A káresetekről szólva elmondta, 2022-ben az országban történt káresemények közül több mint tíz százaléka a vármegye területén történt. A négy önkormányzati és az önkéntes tűzoltók beavatkozásai is nagy számban növekedtek, az esetek nagyobb százalékában önállóan avatkoztak be a káresemények felszámolásában. 2022-ben a mentőszervezetek is kiemelkedő munkát végeztek, ezzel is támogatva a hivatásos egységek munkáját.

Fotó: Pest VMKI

Az igazgató valamennyi szakterület munkáját értékelte, ahogy mondta, betöltötték rendeltetésüket, és törvényesen, hatékony módon működtek közre az igazgatóság munkájában. Igazgató végezetül megköszönte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éves munkáját, a társ-és rendvédelmi szervezetek támogatását, egyben meghatározta a 2023-as év főbb feladatait.